Historien

Kaffebarens historie:

 

Kaffebaren blev startet d. 16. april 2005 af Julie Krogh og hed meget naturligt ”Kroghs Kaffebar”. D. 1. juli 2007 overtog Lise og Lisbeth den grønne kaffebar på hjørnet af Jægergårdsgade og Bülowsgade. Kaffebaren blev omdøbt Bülows Kaffebar, og det har vi holdt fast ved siden.

Tilbage i tiden havde købmand Jensen butik i disse lokaler. Lidt senere blev der etableret en blomsterforretning, som eksisterede i mange år. Inden Julie omdannede lokalerne til kaffebar, var der en kort overgang videobutik og salg af genbrugstøj.

Da Lise og Lisbeth overtog kaffebaren d. 1. juli, var det ferietid, så receptionen blev udsat til d. 31. august. Den dag kom der godt og vel hundred mennesker forbi for at hilse på og ønske tillykke. Det blev en spændende og travl dag, men vejret var med os, så alle havde mulighed for at nyde en god kop kaffe og en cookie i det fri. Siden trak Lise sig tilbage, og Lisbeth måtte se sig om efter nye kaffesøstre.

Bülows Kaffebar anno 2019:

 

Vi er en flok kaffe- og teglade kvinder, der hver især bidrager med sin personlighed og ideer, der tilsammen gør Bülows Kaffebar til et skønt sted at være.

I kaffebaren prøver vi at skabe en speciel atmosfære af ro, hygge, nærvær og intensitet for den enkelte eller for dem, der kommer for at slappe af og nyde en god kop kaffe/te og dejlig mad sammen. Vi spiller ofte klassisk musik om formiddagen og jazz om eftermiddagen. Vi har skiftende billedkunst på vores væg. Sanserne bliver desuden stimuleret af lyde og dufte, når der koges chai, males kaffe eller anrettes mad.

I Bülows Kaffebar er der mulighed for at læse bøger om den gode kaffe og te. På bogreolen står bl.a  “Kaffehistorier” skrevet af Arild Sandgren og Tina Scheftelowitz.

Man kan læse dagens udgave af Politikken eller orientere sig i foldere om kulturlivet i Århus. Vi har forskellig “litteratur” fra “Hus Forbi” til genbrugs-dameblade. Der er også mulighed for at tag et spil ”Backgammon” eller “Kalaha” og hvis du er til forgængelig kunst, så kom og udfold dig på et Buddha Board. Til de mindre er der tøjdyr, småbøger og Jumbobøger – og et barnesæde.